Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka kurczaka z ryżem i papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 8 sztuk
ryż 2 szklanki
kostka rosołowa 1/2 sztuka
woda 2 szklanki
papryka 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka kurczaka z ryżem i papryką

Skrzydełka oczyścić, opłukać, posypać pieprzem, opanierować w panierce.
Ryż wsypać do żeliwnego lub żaroodpornego naczynia, zalać wodą z rozpuszczona kostką rosołową. Na ryż ułożyć opanierowane skrzydełka, dodać pokrojoną paprykę, posypać ziołami prowansalskimi. Zamknąć naczynie i wstawic do piekarnika, piec w temp.200 st. przez ok. 1 - 1,25 min.
Podczas pieczenia należy zajrzeć czy ryż nie jest zbyt suchy, jeśli tak - podlewamy jeszcze wodą, którą ryż wchonie.
Danie bardzo proste i smaczne.Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 04.12.2011 15:33
przepyszna potrawa
Margo1 17.10.2011 19:49
smaczne
Margo1 17.10.2011 19:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak