Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi postne,rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 200 g
grzyby suszone 20 g
olej 250 g
jajko 1 szt
cebula 150 g
sól do smaku
Ciasto:
woda w/g uznania
mąka w/g uznania
jajko 2 szt
sól do smaku
kapusta kwaszona 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi postne,rybne

Filety pokroić na kawałki i obtoczyć w mące,podsmażyć na oleju,kapustę ugotować,odcisnąć i drobno posiekać,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć,grzyby ugotować,odcedzić wywar do kapusty,a grzyby drobno posiekać,rybę zemleć,składniki wymieszać z dodatkiem przypraw ,zagnieść ciasto pierogowe,rozwałkować,szklanką wykrawać kółka,nałożyć farsz i uformować pierogi,pierogi gotować w osolonej wodzie i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak