Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozbójnik morski na grzance

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rekin 1 kg
mąka 60 g
olej 60 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 80 g
masło 80 g
pomidory 4 szt
bułka paryska 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rozbójnik morski na grzance

Rybę wyporcjować,z jajek,mleka i mąki zrobić ciasto jak na naleśniki i osolić,rybę maczać w cieście i bułce tartej,smażyć na gorącym oleju,pomidory sparzyć,zdjąć skórkę,pokroić na połówki i położyć na porcjach ryby w czasie ostatniej fazy smażenia,przykryć i odstawić do zaparowania,podawać gorące z grzankami z bułki paryskiej obsmażonej na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak