Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

błoto

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 7 sztuk
cukier 2 szklanki
orzechy włoskie 1 szklanka
płatki migdałowe 1 opakowanie
rodzynki 1 opakowanie
jajko 5 sztuk
olej 5 łyżek
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: błoto

jabłka obrać, pokroić w kostkę zasypać cukrem, zostawić na 2 godziny żeby puściły sok, dodac resztę składników, dokładnie wymieszać, wylać na blachhę

piec 45 minut w temperaturze 180 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.09.2011 17:58
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak