Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POWIDŁA ŚLIWKOWO-BRZOSKWINIOWE

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2-3 kg
brzoskwinia 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: POWIDŁA ŚLIWKOWO-BRZOSKWINIOWE

Owoce umyć.Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki.Brzoskwinie obrać i też usunąć pestki,pokroić na mniejsze części.Przełożyć do garnka,dolać 1/2 szkl. wody,przykryć i prażyć do miękkości.Co jakiś czas mieszać drewnianą łyżką.Jak owoce będą miękkie dodać cukier i mieszając smażyć jeszcze kilka minut.Przełożyć gorące powidła go słoików ,zakręcić i odwrócić do góry dnem.Przykryć grubym ręcznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 26.08.2013 10:46
muszą być pyszne :-)
Ada-Gaba 18.08.2013 00:57
musza być pyszne
jeta72 24.06.2013 12:20
ale pychotka :-)
Motorek 30.04.2013 08:00
bardzo fajne
Łukasz15 09.12.2012 21:42
Bardzo dobre
Krystyna32 31.07.2012 14:53
super
Wafelek2601 06.05.2012 00:11
takie domowe są pyszne
Dorian 11.03.2012 10:22
pycha
cooleczka 02.12.2011 12:52
zawsze robiłam z samych śliwek, ale spróbuję z brzoskwinią, bo wydają się być pycha
gottrina 19.11.2011 17:13
fajna rzecz takie powidła
Wacław 21.10.2011 09:06
fajny przepis !
Goya 19.10.2011 11:29
mniam
IZABELA29 01.10.2011 12:20
mniam pycha chce je
ben-ka 01.10.2011 10:10
zjadłabym z chęcią:)
MAR3STA 24.09.2011 22:57
na pewno są pyszne
IZABELA29 22.09.2011 08:12
chętnie takie zjadam
halinka1011 21.09.2011 17:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak