Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalmary po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalmary 1 kg
mąka 80 g
olej 80 g
masło 40 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
jajko 1 szt
mleko 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kalmary po wiedeńsku

Kalmary ugotować w osolonej wodzie ,przygotować ciasto z mąki,jajka ,mleka i soli,porcje ryby maczać w cieście i obtaczać w tartej bułce,smażyć w głębokim tłuszczu,po wyjęciu i osączeniu polać gorącym masłem,podawać z frytkami lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak