Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulbin na kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kulbin 1 kg
masło 100 g
mąka 100 g
kostka rosołu
ogórki kiszone 200 g
śmietana 100 g
ocet do skropienia ryby
olej 100 g
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kulbin na kwaśno

Rybę oczyścić ,wyfiletować,pokroić na porcje,skropić octem,nasolić,dodać pieprz i odstawić na 20 minut,ogórki obrać ze skórki i pokroić w plasterki,włożyć do rondla i poddusić z dodatkiem masła i dodać szklankę rosołu,część maki rozrobić ze śmietaną i dodać do gotujących się ogórków,stale mieszając ,aż gęstnieje i zagotuje się,dodać cukier,doprawić do smaku,rybę obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,usmażoną rybę włożyć na 10 min do sosu,podawać według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak