Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserek z galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka zielona 1 opakowanie
kremówka 1/2 litra
dżem wiśniowy 1/2 słoika
cukier waniliowy 1 opakowanie
czekolada 1/4 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deserek z galaretką

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Zamiast śmietany kremówki można z cukrem wymieszać gęstą śmietanę wtedy śmietanę dosładzamy cukrem pudrem. Gdy galaretka stężeje, łyżeczką nabieramy kawałki na talerzyku lub w salaterce. Polać śmietaną. Obłożyć dżemem lub wiśniami z dżemu. Obsypać wiórkami czekolady. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 12.06.2012 12:42
szybki deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak