Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z cebulką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 średnia
pieczarki 6-8 duże
pierś z kurczaka 20 dag
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczypta
smalec 0,25 kostka
smietana 18% 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z cebulką i pieczarkami

Pokroić cebulkę w kostkę, obrać pieczarki i też pokroić. Następnie rozgrzać ćwiartkę kostki smalcu na patelni. Wrzucić pokrojone pieczarki z cebulką. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. W między czasie pokroić w kostkę pierś z kurczaka. Też przyprawić. Po 5-6 min smażenia cebulki i pieczarek wrzucić pokrojoną w kostkę pierś. Mieszać, żeby się nie przypiekło. Następnie dorzucić 2-3 łyżki śmietany. I chwilę smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak