Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik czarno-biały

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

palma 1,5 kostki
cukier 2,5 szklanki
jajko 5 sztuk
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki
serki homogenizowane(waniliowe) 4 (250 ml) sztuki
budyń śmietankowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czarno-biały

Z 1 kostki palmy, 1 szklanki cukru, 2 żółtek, mąki, proszku do pieczenia i kakao zagnieść ciasto. Podzielić je na 2 części, włożyć każdą osobno do woreczka i do zamrażalnika na ok.2 godziny. Po tym czasie jedną część zetrzeć na tarce na wysmarowaną blachę. Serki waniliowe wymieszać z budyniem, 1 i 1/2 szklanki cukru, 3 żółtkami i 1/2 kostki palmy (roztopionej). Na koniec dodać pianę ubitą z 5 białek. Wymieszać, wylać na ciasto. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Piec ok.1 godzinę w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kas2 02.08.2012 13:06
ale pysznie wygląda!
octo 01.01.2012 01:49
super jest ten sernik i pyszny kiedyś robiłam
BernadettaP 23.09.2011 10:12
Pychota :-)
Weronika_eM 21.09.2011 22:04
uwielbiam taki sernik
Weronika_eM 21.09.2011 22:04
uwielbiam taki sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak