Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z polędwicy z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1 szt
pieczark 5 szt
masło
mąka
cebula biała 1/2 szt
sól
kostka wieprzowa

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z polędwicy z pieczarkami

Polędwiczkę kroimy na plasterki lekko rozbijamy solimy .Obtaczamy ją w mące i smażymy na patelni na maśle .Smażymy z 2 stron .dodajemy pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki .Podlewamy wodą i dodajemy kostkę wieprzową .dusimy chwilkę .zaciągamy mąką .doprawiamy pieprzem ,solą jeżeli trzeba .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 18.04.2013 21:16
bardzo apetyczne
ewelinapac 02.10.2012 20:14
smaczne
Andysz 15.07.2012 00:21
super;))
plocia 14.03.2012 21:02
ale bym zjadła, już czuję jej zapach
aginaa 21.09.2011 18:01
uwielbiam takie bitki
novita26 21.09.2011 08:57
mniam
jolita 21.09.2011 08:16
mniam mniam
iwa643 21.09.2011 08:05
podajemy z ziemniaczkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak