Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 1
czekolada gorzka 0.5
mleko 6 łyżek
herbatniki 10 szt
orzechy 1 garsc

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki orzechowe

Do garnuszka wlewamy mleko, wkładamy połamaną czekolad e i wszystko rozpuszczamy. Herbatniki bardzo drbno kruszymy. Obrane orzechy drobno siekamy. Do gorącej, rozpuszczonej czekolady wrzucamy herbatniki i orzechy - mieszamy. Formujemy łyżkami małe kulki, które dodatkowo mozemy obtoczyc w zmielonych orzechach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 21.09.2011 20:03
świetny pomysł
sylwia / sytofala 20.09.2011 21:23
smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak