Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż preparowany 50 gram
masło 2 łyżki
miód 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki ryżowe

Do garnuszka przekładamy masło oraz wlewamy miód. Wszystko rozpuszczamy - cały czas mieszając. Miód przelewamy do dużej miski, kiedy przestygnie wsypujemy do niego małymi porcjami ryż i ciągle mieszamy. Kiedy uzyskamy odpowiednia konsystencje za pomocą 2 łyzek formujemy dowolnej wielkosci kulki które układamy na papierze sniadaniowym. Po zastygnięciu się miodu jemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 30.01.2014 14:44
proste i smaczne
Tomasz17 22.11.2011 21:59
ciekawe
Emilia21 02.11.2011 11:49
super
Emilia21 02.11.2011 11:49
super
sylwia / sytofala 20.09.2011 21:24
trzeba uważać bo pszczółki się zlecą na bal

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak