Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszka i banan w miodzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan
gruszka
miód
papier ryżowy
cynamon Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszka i banan w miodzie

Kroki postępowania

1
Owoce obieramy i kroimy. Papier ryżowy układamy na talerzu, rozmiękczamy go wodą. Kładziemy na papierze (z boku) owoce i dodajemy łyżeczkę miodu (można więcej jeżeli ma być słodsze).
Krok 1 - Gruszka i banan w miodzie foto
2
Zawinięty kawałek odstawiamy. Powtarzamy wszystko przy kojejnych kawałkach owoców. Można dodać ich więcej, jak kto lubi.
Krok 2 - Gruszka i banan w miodzie foto
3
Do naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oleju. Rozprowadzamy go równomiernie. Układamy zawinięte owoce w papier, jeżeli jest taka potrzeba można je jeszcze lekko zwilżyć.
Krok 3 - Gruszka i banan w miodzie foto
4
Piekarnik rozgrzewamy do 180-200 Stopni, pieczemy od 15 do 20 minut.
W połowie pieczenia można je obrócić na drugą stronę.
Gotowe wykładamy na talerz i posypujemy cynamonem.
Krok 4 - Gruszka i banan w miodzie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 10.12.2012 19:09
większość osób nie robiła nigdy nic z papieru ryżowego więc przydałoby się wytłumaczenie dokładne jak go "rozmiękczyć"
AURELKA 30.10.2012 18:35
pycha deser
emylka86 26.02.2012 21:57
a próbowałaś jeszcze z jakimiś innymi owocami?>
gosia561 05.01.2012 16:34
dobre
Ela15 27.12.2011 11:06
ciekawy pomysł
Renia1 12.12.2011 17:01
na pewno rozplywa sie w ustach
Wacław 21.11.2011 08:16
fajne !!!
marchewka 09.11.2011 23:38
to musi być pyszne
Natalia40 25.10.2011 18:41
extra
eli82 03.10.2011 15:04
pychotka
kate.500 22.09.2011 11:51
pycha
stokrotka 20.09.2011 22:07
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak