Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie pierogi podsmażana ze śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1/2 kg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 1/2 kg
woda letnia 200 ml
ser biały twarogowy 1/2 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie pierogi podsmażana ze śmietaną

Z mąki, soli,wody wyrobić ciasto. Ziemniaki zmielić z serem. Cebulę zeszklić na patelni. Masę serowo- ziemniaczaną wymieszać z cebulą. Przyprawić pieprzem i solą. Ciasto rozwałkować. Wycinać kółka. Nakładać farsz. Uformować pierogi. Obgotować w osolonej wodze z oliwą. Następnie lekko je przysmażyć na patelni- tak żeby miały złote plamki. Podawać ze śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 27.07.2012 14:51
wolę z boczkiem
Teresa19 17.10.2011 22:00
fajne
Kuchareczekjeden 01.10.2011 12:53
pyszne danie
makjato 25.09.2011 22:29
ciekawe, nigdy nie jadłam ruskich ze śmietaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak