Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały na golonce

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 kg
boczek wędzony 20 dag
biała kiełbasa 40 dag
śmietana 4 łyżki
żur z butelki 1,5 szklanki
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały na golonce

Golonkę wrzucic do wody, zagotować i gotowac 2 godz., dodac boczek i gotowac jeszcze godzinę. Mięsa wyjąć z wywaru i włożyc kiełbasę. Mieszając wlac żur i zagotowac. Dodać śmietanę i obraną ze skóry, pokrojoną w kostke golonkę. Na talerzu układac kiełbasę i jajka i zalać barszczem z golonka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gottrina 24.01.2012 18:56
znakomity barszcz, polecam ka?demu
Wacław 09.11.2011 09:05
pyszny,lubię taki !
rzenia15 20.10.2011 15:19
bardzo lubię barszcz biały
mic 13.10.2011 13:04
moja mama jest fanka białego barszczu
halinka1011 20.09.2011 18:48
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak