Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
mleko kokosowe 2 szkl
miniaturowa kukurydza 1 puszka
groszek cukrowy 10 dag
pasta curry 2 łyżeczki
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
ewentualnie sos sojowy
Imbir mielony Prymat szczypta
sól
bulion 1 l
soczewica czerwona 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa pieczarkowa

Olej rozgrzać w rondlu.Dodać pastę curry i mieszając smażyć na małym ogniu. Wlać bulion, mleko kokosowe i wsypać soczewicę.Gotować razem, 15 minut, mieszając.Dodać umyte, obrane i pokrojone pieczarki oraz pocięte kolbki kukurydzy i strączki groszku.Doprawić do smaku cukrem i jeśli istnieje potrzeba sosem sojowym, imbirem.Gotować ok. 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak