Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hajducka specjalność z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
wędzony boczek 70 g
grzyby 200 g
szalotki 3
wino białe 500 ml
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
wódka 50 (owocowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Hajducka specjalność z kurczaka

Boczek pokroić w kostkę i smażyć w garnku,aż zbrązowieje i wytopi się z niego tłuszcz,następnie dodać posiekane szalotki i zeszklić je,kurczaka opłukać ,pokroić na dość duże kawałki,posolić,dodać do boczku i szalotki,wrzucić kminek,liście laurowe,a następnie grzyby,wszystko skropić wódką,a kiedy wyparuje ,wlać wino,gotować powoli pod przykryciem,aż mięso będzie złoto brązowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak