Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina na kawśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 80 dkg
ocet 200 ml
sok 1 cytryna
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
karmel 2 skarmelizowany

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina na kawśno

Mięso zamarynować w occie,soku z cytryny i liściach laurowych na kilka godzin przed rozpoczęciem gotowania,po wyjęciu z marynaty ,posolić je,doprawić pieprzem,następnie włożyć do garnka,podlać kilkoma łyżkami marynaty i dusić,co jakiś czas przewracając podlewając marynatą,do miękkiego mięsa dodać śmietanę,chwilę gotować i mięso wyjąc,do sosu w garnku wrzucić skarmelizowany cukier,mięso pokroić w plastry polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak