Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy biszkopt z wiśniami i śmietaną

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1/2 szklanki
kakao 3 łyżki
mąka 3/4 szklanki
mleko 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1 litr
cukier puder 4 łyżki
GALARETKI WIŚNIOWE 3 opakowania
Żelatyna wieprzowa Prymat
wiśnie 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy biszkopt z wiśniami i śmietaną

Jajka ubijać mikserem razem z cukrem ok.10-15 minut. Dodać do nich przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao mąkę, bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy, piec w 180 stopniach przez ok.20-25 minut, ostudzić. Żelatynę namoczyć w mleku, rozpuścić ją i ostudzić. Śmietanę ubić, wymieszać z cukrem pudrem i żelatyną, wylać na biszkoptowy spód, schłodzić. Jak śmietana stężeje ułożyć na niej wyjęte z kompotu i odsączone wiśnie. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Jak zaczną tężeć, wylać na wiśnie i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 17.04.2013 19:58
bardzo apetycznie i kusząco wygląda,dawno nie robiłam nic z galaretką:)
misia53 17.10.2011 15:36
świetny przepis tylko wiśni nie mam ale zastąpię innymi owocami
Marlena/Kinia 06.10.2011 15:34
wygląda apetycznie:)
maryśka 06.10.2011 13:01
mniam
Wanda6 20.09.2011 23:43
wygląda apetycznie
Weronika_eM 20.09.2011 22:49
przepyszne ciasto
Jolanta_P-S 20.09.2011 20:11
świetny przepis, apetyczne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak