Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maliny w syropie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
cukier 1/4 kg
woda 1/8 litr

Przepis i sposób przygotowania na: maliny w syropie

maliny wkladamy do garnka,zasypujemy cukrem,wlewamy wodę.
podgrzewamy,nie dopuszczamy do zagotowania,zdejmujemy z ognia,przykrywamy oi odstawiamy na okolo 24 godziny w chlodne miejsce.
maliny przekladamy do wyparzonych sloikow,szczelnie zakrecamy i pasteryzujemy okolo 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 13.02.2013 12:01
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak