Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściana z serduszkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1/2 glówki
kminek 2-3 łyżeczki
serduszka drobiowe 25 dag
mąka 1/2 szklanki
kostki rosołowe 2 szt
koperek zielony usiekany 2 łyżki
ziemniak 2-3 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściana z serduszkami

Serduszka dokłądnie myjemy i oczyszczamy- wrzucamy do garnka- zalewamy wodą (1,5 l) i doprowadzamy do wrzenia- dodajemy kostki rosołowe i posiekaną kapustę i kminek- gotujemy, aż serduszka będą miękkie.
Wtedy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy, aż zmiękną.
Mąkę wrzucamy na suchą patelnię i podsmażamy- zagęszczamy zupę.
Przyprawiamy do smaku pieprzem- posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 27.05.2012 17:47
fajna :-)
zdzislawa2 11.11.2011 13:25
świetna :)
kanu83 19.10.2011 20:16
fajna
Dorota59 10.10.2011 18:21
ciekawa propozycja
Wacław 01.10.2011 08:46
fajny przepis !
Kuchareczekjeden 21.09.2011 16:27
lubię potrawy z podrobami
Natalia40 20.09.2011 15:35
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak