Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z węgierkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 200 g
mąka krupczatka 100 g
mąka pszenna 200 g
jajko 3 szt
smietana 18% 3 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śliwki węgierki 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z węgierkami

oddzielic żółtka od białek.margaryne utrzyj z cukrem,dodaj żółtka,zmiksuj.miksujac wsyp mąkę wymieszaą z proszkiem do pieczenia,dodaj śmietaną a na koncu piane z bialek.tortownice natlusc i posyp bulką tartą.przelej ciasto do tortownicy,uloz na wierzchu polowki sliwek skorkami do dolu.

pieczemy okolo 60 minut w temp ~180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak