Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z Farszem Boczniakowo-Paprykowym

* 2 pojedyncze piersi z kurczaka
* 1/2 średnia papryka czerwona
* 2 plastry sera (u mnie był salami)
* 100g boczniaki
* 3 gałązki natki pietruszki (posiekać)
* 2 łyzki sos chili czosnkowy
* 1/2 łyzeczki przyprawa do kurczaka
* sól,pieprz (wg.uznania)
* 1 jajko
* bułka tarta (do obtoczenia roladek)
* olej do smazenia

Piersi umyłam osuszyłam ręcznikiem papierowym. Następnie trzeba je rozbić najlepej przez folię żeby dziur nie porobić.Delikatnie,posolić,popieprzyć i dodać przyprawy do kurczaka. Paprykę umyć i pokroić w kostkę,a grzyby w paseczki. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju dodać grzyby paprykę,natkę,sos chili i poddusić do miękkości. Na rozbite filety ułożyć ser,na ser położyć farsz.Zawinąć porządnie jak na gołąbki. Następnie obtaczamy je w rozmąconym jajku a pózniej w bułce.Włozyć do lodówki na około 1 godzinę żeby nam się ładnie uleżały,wtedy nie potrzebujemy do spinania żadnych wykałaczek czy też bądż nici. Po tym czasie rozgrzać olej na patelni i smazyć roladki z każdej strony na złoty czy brązowy kolor to już wg. własnego uznania. Ale proszę pamietać na bardzo małym ogniu,żeby nam doszły w środku... Ja podałam z ziemniakami i sałatą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 16:21
Rarytas dla mięsożerców.
kochanyptysiu 06.10.2011 07:47
moje smaki,wielki plus:)
Beatris 20.09.2011 14:15
Piękny, kolorowy farsz i delikatne mięsko. Takie jedzenie to prawdziwa przyjemność.
Ewa6274879 20.09.2011 13:03
świetny przepis - bardzo lubię grzyby z papryką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak