Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki kukurydziane

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
mąka kukurydziana 25 dag
jajko 1 sztuka
masło 5 dag
cukier 1 łyżka
sól 1\\2 łyżeczki
drożdże 2,5 dag
mleko 1 szklanka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki kukurydziane

Drożdże rozpuścić w mleku ,wymieszać z cukrem i 1 łyżką mąki ,odstawić do podrośnięcia.Obie mąki wymieszać z solą ,dodać jajko i stopione masło oraz zaczyn drożdżowy,zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta formować malutkie bułeczki ,każdą posmarować olejem i można dodatkowo posypać mąką ,wierzch bułeczek delikatnie ponacinać i odstawić do wyrośnięcia .
Piec około 20-30 min w temp.180st .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 23.09.2011 22:43
pyszne i jak pięknie podane
Beatris 23.09.2011 17:09
Z takimi wypiekami o klientów nie musisz się martwić. Tylko ta cała reszta...
iziona 21.09.2011 07:35
Bardzo bym chciała otworzyć taka cukiernię ,ale to nie jest takie proste .
Beatris 20.09.2011 14:14
Otwórz wreszcie cukiernię, a potem jej filię na Pomorzu, żeby wszyscy mogli skosztować tych pyszności. Co następne to lepsze. Z przyjemnością wpadałabym do Twojej cukierni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak