Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 20 dag
margaryna 20 dag
mąka 30 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
bakalie według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: keks

przygotować bakalię,wymieszac z kilkoma lyzkami mąki.jaja ubic z cukrem na pulchną masę.margaryne utrzec,dodawac po trochu do masy jajeczne,nastepnie dodac przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszac z bakaliami.przelozyc do wysmarowanej tluszczem foremki keksowej
piec okolo 60 minut w temp ~170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak