Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 kg
woda 1,25 szklanki
sól 1 dag
ocet 10 % 3\\4 szklanki
cukier 5 dag
ziele angielskie 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
cebula według uznania
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzyby ja wybieram jak najmniejsze oczyścić i obgotować w osolonej wodzie prawie do miękkości ,odcedzone grzyby ułożyć luźno w słoiczkach dodać do nich po plasterku lub dwa cebuli po kilka ziaren pieprzu,ziela angielskiego i gorczycy,zalać zimną zalewą .Słoiki ja gotuję do 3-4 min od zagotowania.
Zalewa:
Zagotować wodę z octem ,solą i cukrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak