Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 0,5 kg
jajko 2 sztuki
mleko
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w panierce

Mortadela w panierce to idealne danie obiadowe awaryjne :) Najczęściej wtedy, kiedy obiad musi zrobić mój niezbyt lubiący gotować mąż - na stole pojawia się właśnie ta potrawa. Mortadelę kroimy na plastry grubości około jednego centymetra. Jajka należy rozbełtać z mlekiem.Posolić. Do bułki tartej dodać odrobinę pieprzu, papryki w proszku.Plastry mortadeli maczamy najpierw w rozmąconym jajku, po czym starannie obtaczamy w bułce tartej z przyprawami. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 01.01.2012 19:22
też robię
kate.500 11.11.2011 21:54
pycha
IKrakowianka 23.09.2011 08:17
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak