Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
boczek wędzony 90 dag
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat wg uznania
kiełbasa śląska 80 dag
łopatka wieprzowa 1 kg
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
grzyby suszone 7 dag
kapusta kiszona 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z grzybami

Kapustę młodą poszatkować nożem. Kiełbasę pokroić w kwadraty i dać na patelnię. Podsmażyć. Kiełbasę ze słoika odcedzić. Dać ją do garnka i zagotować. Dodać do niej wcześniej poszatkowaną kapustę młodą. Dodać do tego podsmażoną kiełbasę. Wymieszać. Łopatkę i boczek pokroić. Dać na patelnię. Podsmażyć z masłem na pół miękko. Wrzucić do tego suszone grzyby. Następnie zalać koncentratem pomidorowym i dodać przyprawy wg uznania. Dusić przez kilka minut pod przykryciem. Smacznego,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 28.05.2013 19:17
bardzo apetyczny
plocia 19.08.2012 21:56
liść laurowy jeszcze dodaję
Juleczka20 05.12.2011 13:52
pyszny
owocówka 30.11.2011 09:53
smaczny
pioge7 25.11.2011 08:25
apetyczny
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:12
wow polecam
Kate131 12.10.2011 11:03
zjadłabym:)
Justa32 29.09.2011 14:28
lubię taki z grzybkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak