Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RISSOTTO Z KAWĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 200 gram
krewetki duże 12 sztuk
kawa świeżo zaparzona mocna 40 ml
likier kawowy 1 łyżka
pietruszka zielona 2 łyżki
bulion warzywny 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: RISSOTTO Z KAWĄ

Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, wsypać ryż i podsmażać przez chwilę. Do ryżu wlać likier kawowy, a następnie kawę.Gdy ryż wchłonię kawę, powoli dolewać po niewielkiej ilości bulionu. Gdy ryż będzie pół twardy dodać sparzone krewetki. Wszystko razem chwilę poddusić, dodać pietruszkę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.06.2014 16:23
bardzo ciekawe
gosia561 17.11.2013 15:45
przyznam, że bardzo odważny przepis
treonina 23.09.2011 17:14
mnie z kolei bardzo odpowiada! :-)
Lotar 20.09.2011 11:43
Absolutnie mi nie pasuje ta kompozycja smaków...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak