Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Millefoglie z bakłażana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłaża 2 sztuki
pomidor 8 sztuk
cebul 1 sztuka
sezam 1 łyżka
rodzynki 40 gram
parmezan starty 3 łyżki
bazylia 5 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Millefoglie z bakłażana

Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić na pół godziny.
Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Bakłażana pokroić w plasterki, posypać solą i odstawić na 20 minut by puścił wodę.

Na rozgrzaną patelnie wlać odrobinę oliwy, wrzucić pokrojoną cebulkę i zeszklić. Następnie dodać sezam, rodzynki i pomidory. Dusić około 5 minut, pod koniec dodać posiekana bazylię, sól i pieprz.

Bakłażana wytrzeć ręcznikiem papierowym i smażyć z obu stron ok. 5 minut. Przekładać na półmisek. Na to kładziemyy warstwę pomidorów i znów bakłażana - aż do wyczerpania składników. Na górze powinna się znaleźć warstwa pomidorów. Posypać parmezanem i rozkoszować się smakiem....

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 20.09.2011 10:55
Świetny przepis! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak