Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka Zupa \"Nic\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dag
mleko 5 szklanek
jaja 2 szt
cukier 10 dag
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka Zupa \"Nic\"

Ryż opłukać, osączyć, włożyć do pół litra wrzącego mleka, ugotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mleko wsiąknie w ryż, Przykryć. Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z częścią cukru do białości, zaparzyć małą ilość wrzącego mleka, Białka ubić, dodając po trochu pozostałą ilość cukru. resztę mleka zagotować, i wkładać łyżką ubitą pianę. po ścięciu zanurzonej powierzchni bezików odwrócić je i dogotować. Połączyć zaparzone żółtka z zupą i ugotowanym ryżem. Doprawić cukrem i solą do smaku, dodać cukier waniliowy lub sproszkowaną wanilię. Podając do każdej porcji dodawać beziki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak