Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fritata z czerwoną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt.
ziemniaki młode 6 średnich
papryka czerwona 1 szt.
szalotka 2 szt.
mleko 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki
ser gouda 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: fritata z czerwoną papryką

ziemniaki obrać i ugotować po wystygnięciu pokroić w plastry,paprykę opłukać i pokroić w paski,szalotki obrać i drobno posiekać,jajka rozkłócić z mlekiem,startym serem,natką pietruszki,solą i pieprzem,na wysokiej najlepiej żeliwnej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć szalotkę z papryką,kiedy zmiękną dodać ziemniaki chwilę podgrzewać i następnie wszystko zalać masą jajeczną i smażyć aż fritata się zetnie pod spodem,wtedy patelnię wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.i piec ok.10min.aż wierzch się zetnie,podawać na gorąco pokrojoną w trójkąty,można także podawać na zimno jako chłodną przystawkę tylko trzeba pokroić w mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.12.2013 07:18
bardzo lubie
Wacław 21.05.2012 09:40
pyszne danie !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak