Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi z truflami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 40 dkg
trufle 20 dkg
rosół wołowy 100 ml
wino białe 50 ml
sok z cytryny 1/2 szt
natka pietruszki 1 łyżka[posiekana]
masło do duszenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi z truflami

Szparagi opłukać,usunąć z nich twarde i łykowate części,gotować w wysokim garnku na stojąco ,gotować ,aż będą miękkie,a potem dusić na ,maśle,ułożyć je najlepiej na głębokim talerzu w ten sposób,aby tworzyły wieniec,trufle pokroić i dusić na maśle,aż będą miękkie i wyłożyć je na szparagi,do rondla ,w którym duszone były trufle ,wlać rosół,wino,sok z cytryny,dodać natkę pietruszki i zagotować,powstałym sosem polać szparagi i trufle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 01.11.2011 10:14
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak