Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z włoskiej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt
masło 40 g
śmietana kilka łyżek
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek[podsmażonej na masle]

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z włoskiej kapusty

Opłukaną kapustę ugotować w całości w osolonej wodzie następnie pokroić w ćwiartki,warstwy układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym w następujący sposób;wyłożyć dno liśćmi kapusty,pokryć ją odrobiną masła i polać śmietaną,na wierzch wysypać tartą bułkę podsmażoną na maśle,piec przez 15 min w rozgrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak