Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka w kwaśnym sosie majerankowym z Małej Kumanii

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
papryka 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia
wątróbka wieprzowa 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka w kwaśnym sosie majerankowym z Małej Kumanii

Wątróbkę pokroić w cienkie paski i podsmażyć,dodać paprykę,kiedy wątróbka będzie miękka,przyprószyć ją mąką i majerankiem,dolać sok z cytryny ,poczekać ,aż sos trochę zgęstnieje,przed podaniem posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 11.12.2011 15:20
pyszna
LuKaSz4761 22.10.2011 09:14
super przepis na pewno skorzystam pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak