Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĘGIERSKI ROSÓŁ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 l
mięso wołowe 700 g
kości wołowe 200 g
wątróbka 100 g
włoszczyzna
kalarepa 1 szt
cebula 1 szt
ziemniak 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
natka pietruszki drobno posiekana
sól do smaku
pieprz 2 ziarenka
kapusta włoska 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: WĘGIERSKI ROSÓŁ

Mięso, ,wątróbkę i kości zagotować w wodzie, z wywaru zdjąć szumowiny i dodać warzywa i przyprawy,gotować na wolnym ogniu,aż wszystkie składniki będą miękkie,zupę przecedzić i znowu zagotować,podawać z makaronem,mięso zaś wykorzystać z odpowiednio dobranym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak