Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mielonką, warzywami i serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 gram
mleko 250 ml
woda 250 ml
jajko 2 sztuki
sól 1/2 łyzeczki
olej 1 łyżka
ser żółty 0,5 kg
mielonka tyrolska 0,5 kg
ogórek kiszony 5 sztuk
por 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mielonką, warzywami i serem

Z mleka , mąki, wody, jajek soli i oleju przygotowujemy ciasto na naleśniki.Smażymy je na teflonowej patelni na jasny kolor . Na połówkę każdego naleśnika układamy :plaster sera żółtego, dwa plastry mielonki, kilka plasterków ogórka, odrobinę pora i następny plaster sera. Przykrywamy to drugą naleśnika, podsmażamy na patelni z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czeresnie 14.10.2011 19:27
mniam!
czeresnie 14.10.2011 19:27
mniam!
IKrakowianka 20.09.2011 00:06
super
Karolcia12 19.09.2011 22:04
takiej wersji naleśników jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak