Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpikowana baranina

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

noga barania 1 kg
grzyby 150 g
rosół 1 l
wino białe 1 l
włoszczyzna
mąka 1 łyżka
sól do smaku
anchois kilkanaście
boczek 100 wędzony

Przepis i sposób przygotowania na: Szpikowana baranina

Mięso dokładnie opłukać i gęsto naszpikować boczkiem,anchois i grzybami,posolić,przełożyć całość do garnka zalać rosołem i białym winem,dodać pokrojoną włoszczyznę,przykryć i dusić przez 15 min,po czym wsypać mąkę,zamieszać i dusić ,aż mięso będzie miękkie,podawać pokrojone w plastry .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 19.09.2011 21:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak