Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baranina w estragonie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 80 dkg
mąka 25 g
masło w/g uznania
sok z cytryny 2 łyżki
śmietana 100 g
koncentrat pomidorowy 1 puszka
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
estragon 15 liści

Przepis i sposób przygotowania na: Baranina w estragonie

Mięso opłukać ,pokroić w kostkę i doprawić, dusić na tłuszczu przez 20 min, podlać wodą i gotować, aż mięso będzie miękkie, w tym czasie przygotować zasmażkę, rozcieńczyć ją niewielką ilością wywaru, w którym gotuje się mięso, do zasmażki wrzucić liście estragonu i przez kilka minut gotować, dodać wyjęte z wywaru mięso, sok z cytryny, śmietanę i koncentrat pomidorowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 19.09.2011 21:38
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak