Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne matiasy z jajkiem i ogórkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5 szt
jajko 5 szt
cebula 3 szt
ogórki kiszone 4 szt
majonez 1 słoik
sól do smaku
ocet 1 łyżka
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
natka pietruszki 1 pęczek
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne matiasy z jajkiem i ogórkiem

Cebule obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na talerz, przyprawiamy olejem, octem,cukrem i do smaku solą. Ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i mieszamy.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Matiasy przekrawamy wzdłuż na dwie części. Płatem matiasa owijamy połówki jajek i układamy na cebuli i ogórkach.Całość dekorujemy pokrojoną w paski papryką, majonezem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 10.10.2011 22:16
super :) muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak