Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesiotr po alfoldzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jesiotr 1 kg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
śmietana 4 łyżki
żółtko jajek 2 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
por kilka liśći
sól do smaku
pieprz kilka ziarenek
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jesiotr po alfoldzku

Rybę oczyścić ,odciąć głowę,ogon i płetwy,a resztę pokroić w dzwonka,dzwonka posolić,posypać słodką papryką i wstawić na 30 minut do lodówki,w tym czasie ugotować rosół z głowy,płetw i ogona,dodając pokrojone warzywa i kilka ziarenek pieprzu,rybę włożyć do garnka,zalać rosołem i gotować ,aż będzie miękka,ostrożnie przełożyć dzwonka na półmisek,a wywar odcedzić,przelewając sam płyn do garnka,zagęścić sos śmietaną i żółtkami,dodać sok z cytryny,posolić,zagotować i polać nim rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak