Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowe kożuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt
mak 150 g
cukier 150 g
mleko do nasączania bagietki
aromat waniliowy 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
miód w/g uzanania

Przepis i sposób przygotowania na: Makowe kożuszki

Mak zalać gorącą wodą na około 2,5 godz,bagietkę pokroić w plastry o szerokości około 2 cm,nasączyć je mlekiem i każdy z nich posypać odrobiną cukru waniliowego i skropić zapachem waniliowym,mak odcedzić i wymieszać z cukrem,nałożyć na plastry bułki,piec je w piekarniku przez 10 min,podawać na ciepło ,polane miodem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak