Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naturalny przecier pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 2 kilogramy
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Naturalny przecier pomidorowy

Pomidory (najlepsza na przecier wg mnie jest lima- tania, ma mało pestek i wody, a za to dużo miąższu) sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. Zagotować i następnie próżyć na małym ogniu przez 10 minut. Gdy trochę przestygną, zmiksować, przetrzeć przez sito, wlać do słoiczków i pasteryzować 10-12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 28.01.2012 15:26
taki najlepszy
gusia1000 02.01.2012 22:17
Samo zdrowie, tez go robię.
Ewelina38 15.10.2011 21:15
ja robię co roku, rewelacyjne :)
BernadettaP 19.09.2011 21:45
Zdążysz jeszcze teraz :-) Ja co prawda dostałam pomidory od Brata, ale widziałam w sklepie, że lima jest po 1,00-1,50 kg, także można jeszcze spokojnie korzystać :-)
pacpaw 19.09.2011 21:25
muszę kiedyś zrobić - tak planuje planuje i na tym się kończy. Może w następnym sezonie?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak