Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
jajko 5 sztuk
sól do smaku
mąka do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia smażona

Cukinię dokładnie myjemy, a następnie dzielimy ją na plasterki takie o grubości około 0,5 cm . MOzna grubsze, jak kto woli. Następnie obtaczamy każdy plasterek w mące, następnie w jajku, które wczesniej należy doprawić solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszać, na koniec obtaczamy każdy kawałek w bułce tartej.

Smazymy na rozgrzanym oleju z jednej i z drugiej strony .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 15.06.2012 08:33
robię taką jest pyszna:)
Ada-Gaba 18.04.2012 07:33
bardzo lubię
ankaryba 29.03.2012 00:08
pyszne
kamyk 16.02.2012 10:47
pyszna
mic 17.01.2012 21:02
lubie czasem zjesc
mic 17.01.2012 21:02
lubie czasem zjesc
berys18 02.12.2011 09:58
apetyczna cukinia
Małgosia6 16.11.2011 12:24
pycha
teresa18 10.10.2011 19:47
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak