Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt z jeżynami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szkl
jajko 5 szt
mąka 8 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
bita śmietana 20 dag
jeżyny 20 dag
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt z jeżynami

żółtka ubić z cukrem dodajac obie mąki wyrobić białka ubić na sztywno i wymieszać z masą dać do formy i piec ok 40 minut temp 1808c przestudzić jeżyny zmiksować dodając do nich 2 łyżki cukru ciasto ozdobić śmietaną i jeżynami sos podać osobno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak