Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet 1 kg
cebula 60 dag
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej 1,5 szklanki
jajko 3 sztuki
mąka do panierki
sól
keczup 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Fileta pokroić na kawałki, posolić. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmażyć na patelni wylanej olejem i tak usmażonego odłożyć na talerzyk i ostudzić. Do dużego naczynia wlać olej, rozgrzać go. Pokroić do niego obraną cebulę. Delikatnie podsmażyć. Dodać słoiczek koncentratu pomidorowego i keczupu, dokładnie wymieszać. Pogotować przez chwilę, przyprawić do smaku kucharkiem. Zalać ryby tym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 29.05.2013 21:04
mój mąż ją uwielbia
plocia 21.08.2012 22:17
Uwielbiam ryby pod każdą postacią
IwonaKa 09.06.2012 12:07
uwielbiam rybę po grecku
owocówka 29.11.2011 08:30
pyszna
pioge7 23.11.2011 07:30
uwielbiam taką :D
Olaa 05.11.2011 10:09
super
Kate131 08.10.2011 09:10
dobre
Monika111 19.09.2011 17:17
Fajna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak