Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona cielęcina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 75 dag
tymianek
olej 4 łyżka
wino 200 ml
mąka 2 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
rosół 1/4 litr
cebula
śmietana 100 ml
papryczka chili
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona cielęcina

Mięso skropić winem, posypać tymiankiem i solą. Piec godzinę w 180 stopni C. Pokroić na plastry podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 30.10.2011 09:30
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak