Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mielone
wszystkie składniki oprócz bułki tartej i oleju dokładnie wyrabiamy, formujemy owalne kotleciki, panierujemy w bułce i smażymy z obu stron na złoto
mięso mielone | 500 g |
jajko | 1-2 sztuki |
cebula | 1 sztula |
czosnek | 1-2 ząbki |
pietruszka suszona | 1 łyżka |
mleko | 1 szklanka |
kasza manna | 0,5 szklanki |
kucharek do smaku | |
pieprz do smaku | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | |
olej do smażenia | |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
Koperek suszony Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: