Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląski Obiad

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kapusta czerwona 0,5 szt
śliwki suszone 10 sz
jabłka 1 kg
cebula 2 sz
mąka ziemniaczana 0,5 KG
calvados 0,3 KG
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Śląski Obiad

Karkówke przysmazyc na żłoty kolor dodać cebulę i dusic doprawić według swojego gustu gdy mięso bedzie gotowe zagęscic sos mąka lub kostka mięsną jak kto woli Ziemniaki ugotować, gdy beda miekkie przecisnąć przez praske do miski oddzielić na 4 cześci zamiast 1 dodać mąke ziemniaczaną uformować kluseczki Czerwoną kapuste ugotowac w wodzie lekko osolonej gdy bedzie miekka odcedzic dodac odrazu ocet i ziele angielskie oraz listki laurowe ( ocet żeby nie straciła koloru) Jabłka obrać wydrylować śliwki zagotować dodać sukier wedgług uznania można dodać cytryne umyta i przekrojoną Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agiatis 09.05.2012 22:30
pyszności też takowy robię;)
SmakolykiJoanny 24.09.2011 15:36
Pyszne po prosu
kanu83 24.09.2011 15:19
pycha
BernadettaP 20.09.2011 09:28
Lubię czerwoną kapustę, ale po przeczytaniu tego przepisu, nie mogę załapać, jak ją robisz.... Też poproszę o znaki interpunkcyjne....
Henryka2 19.09.2011 22:03
Przepraszam, czy możesz używać znaków przestankowych.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak